Stoneware'de Sırlama - Sırlı Fırın
- senersinsen
- 23 Ağu 2022
- 1 dakikada okunur
Güncelleme tarihi: 25 Ağu 2022
Stoneware ürünlerin sırlanması için üç tip teknoloji kullanılmaktadır;
elle daldırma yöntemi ile sırlama
otomatik daldırma sistemi ile sırlama
püskürtme yöntemi ile sırlama
Son dönemlerde tercih edilen yöntem genellikle daldırma tekniğidir. Buna
karşın sektörde genellikle daldırma tekniği kullanılmaktadır.

Three types of technologies are used for glazing Stoneware products;
glazing by hand dipping method
glazing with automatic dipping system
glazing by spraying method
The preferred method in recent times is generally the immersion technique. This
However, immersion technique is generally used in the sector.
Sırlanan ürünler oksitleyici koşullar altında 1150-1300°C arasında pişirime
tabi tutulular. Pişirme süresi 4,5-7 saat arası değişir. Burada da tünel fırın
kullanılmaktadır. Sırlı pişiriın sırasında sır eriyerek bünyeyi kaplar. Bünyede ise
camsı faz oluşarak porlan kapatır ve mukavemetin oluşmasını sağlar. Ayrıca
mukavemeti sağlayan en önemli faz olan müllit oluşumunu tamamlar

Glazed products are fired between 1150-1300°C under oxidizing conditions.
they are subjected. Cooking time varies between 4.5-7 hours. Here is the tunnel oven
is used. During glaze firing, the glaze melts and covers the body. If in-house
glassy phase is formed, closing the pores and providing the strength. Moreover
completes the formation of mullite, which is the most important phase that provides strength
#Stoneware Production #Taş Eşya Üretim #Steinzeugproduktion #steengoed productie #Production de grès #producción de gres #Производство керамогранита #Παραγωγή κεραμικών
#stoneware manufacturer #taş eşya üreticisi #Hersteller von Steinzeug #steengoed fabrikant #fabricant de grès #fabricante de gres #производитель керамических изделий #κατασκευαστής πέτρινων ειδών #производител на каменинови изделия
Comments